سیستم روشنایی هوشمند
مدیریت سیستم روشنایی در ساختمان همواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است و بیش از سایر زیرسیستم های موجود در ساختمان توسط عموم مردم قابل لمس است. اینکه بتوان مدیریت جامعی بر سیستم های روشنایی در ساختمان داشت، نیازمند درک صحیح از نیاز ساختمان و قابلیت های یک سیستم هوشمند در برآوردهکردن این نیازها می باشد.
برای مدیریت سیستم روشنایی، استانداردها و پروتکل های بسیار موثری توسعه پیدا کردهاند که هرکدام از آنها دارای ویژگیها و قابلیتهای خاص خود میباشند. از مهم ترین این پروتکلها میتوان به DALI, KNX, DMX, DSI, Modbus, اشاره نمود.
هوشمند و خودکار بودن سیستم روشنایی لزوماً به معنای سلب اختیار ساکن ساختمان در مدیریت سیستم روشنایی نیست بلکه میتوان سیستم را به نحوی طراحی نمود که هم امکان کنترل دستی و هم امکان کنترل به صورت هوشمند وجود داشته باشد.
از امکانات سیستم روشنایی هوشمند می توان موارد زیر را برشمرد:
-
کنترل سیستم روشنایی بر اساس سناریو های مختلف (موقع ورود – موقع خروج – هنگام شب – میهمانی و .......)
-
کنترل و فرمان به سیستم روشنایی در خارج از اداره، فروشگاه، اتاق بیمار و ... از طریق تلفن هوشمند
-
کنترل بر اساس تعریف شرایط خاص و بحرانی
-
کنترل و تنظیم شدت نور
-
قابلیت کنترل سیستم روشنایی به طورمجزا در هر ناحیه
-
قابلیت دیم کردن (در سیستم هوشمند این مزیت وجود دارد که شدت روشنایی تعدادی از خطوط را بر اساس شرایط مورد نظر از 0 تا 100% میزان خروجی تنظیم کرد که علاوه بر زیبایی محیط باعث صرفه جویی در مصرف انرژی میشود.
-
قابلیت کنترل سیستم روشنایی بر اساس شدت نور محیط( این قابلیت وجود دارد که اگر درصد روشنایی محیط از میزان مطلوب بیشتر شد تعدادی از سر خط)